HypnoBirthing® 


HypnoBirthing is een complete zwangerschapscursus die je samen met je partner volgt. Het is een methode die je kan helpen om op een natuurlijke en ontspannen manier je baby ter wereld te brengen. Kinderen die geboren worden vanuit rust, liefde en vertrouwen maken een hele mooie start op deze wereld.


Alles is gericht op een rustige bevalling, waarbij je als moeder vol vertrouwen naar je eigen lichaam en baby luistert. Als partner krijg je alle handreikingen om dit te begeleiden. Zo kijk je later samen met een positief gevoel terug op de geboorte van jullie baby.


De HypnoBirthing cursus van Geboortevoorbereiding bestaat uit 5 lessen van 2 tot 2,5 uur. Deze cursus wordt bij je thuis of op een andere door jou gekozen plaats gegeven. Je kunt de cursus het beste volgen vanaf 20 weken zwangerschap.


Tijdens de cursus:

  • Leer je door de HypnoBirthing ontspanningstechnieken waardoor je je voor en tijdens de geboorte veel prettiger voelt.
  • Krijg je alle praktische tips & tricks die je voor, tijdens en na de geboorte kunt gebruiken. 
  • Nemen we samen met je geboortepartner alle mogelijke situaties door die tijdens een geboorte kunnen voorkomen en hoe je hiermee omgaat.
  • Bereiden we samen een geboorteplan voor waarin jullie wensen voor de bevalling staan aangegeven zodat hiermee rekening wordt gehouden.
  • Nemen we angsten en onzekerheden rondom de geboorte weg.


Na de cursus:

  • Hebben stellen meer zelfvertrouwen en controle, omdat ze begrijpen wat er tijdens de geboorte gebeurt en hoe ze het beste met elke situatie kunnen omgaan.
  • Ervaart de vrouw dankzij de HypnoBirthing technieken de geboorte niet als een enorm pijnlijke en ongemakkelijke ervaring.
  • Weten vrouwen tijdens de geboorte hoe ze met hun lichaam meewerken wat het geboorteproces en de baby ten goede komt.
  • Heeft de geboortepartner een hele belangrijke rol bij en weet precies wat er gebeurt en hoe hij of zij de partner hierin kan begeleiden.
  • Ga je vol rust en vertrouwen de geboorte tegemoet!


Het is ook mogelijk een opfriscursus te volgen als je al ervaring hebt met HypnoBirthing. In 2 tot 2,5 uur nemen we de belangrijkste punten door. We besteden aandacht aan de verschillende ontspanningsoefeningen en visualisaties.


Tarieven

De kosten voor de HypnoBirthing cursus zijn 395 euro inclusief BTW en exclusief de kilometervergoeding à 25 cent per kilometer.

Inbegrepen:

- Vijf lessen van 2 tot 2,5 uur samen met je (geboorte)partner

- Het Engelstalige boek 'Hypnobirthing, the Mongan Method' 

- De originele HypnoBirthing mp3's

- Uitgebreid cursusmateriaal

- Aanvullende begeleiding indien nodig


De prijs van de opfriscursus is 100 euro inclusief BTW en exclusief de kilometervergoeding à 25 cent per kilometer.


In veel gevallen wordt de cursus -deels- vergoed, informeer hiernaar bij je zorgverzekeraar.


Bel voor meer informatie 06 - 33 92 34 77 of vul het contactformulier in.